Lensulantie 468, 54300 Lappeenranta          +358 40 738 4198, +358 40 738 4194          info@criollo.fi
Jakke FacebookJakke Facebook         Criollo FacebookCriollo Facebook         Liity postituslistallemme:              

Tietoa raaka-aineista

Kurkuma (Curcuma longa)

Kurkuma kuuluu inkiväärikasveihin ja sen juurakossa on kurkuminoideja, joiden vaikutus on tulehdusta estävä ja hillitsevä. Kurkumassa on myös runsaasti eteeristä öljyä.

 

Yksi merkittävistä käyttökohteista on myös erilaiset vatsavaivat. Kurkumasta on apua ruokahaluttomuuteen, ruuansulatushäiriöihin ja vatsan liikahappoisuuteen. Kurkuma stimuloi ruuansulatusnesteiden eritystä ja auttaa kaikkiin vatsavaivoihin ja vähentää myös suolistokaasujen muodostumista.

 

Kurkuma tehoaa tulehduksiin kortisonin tavoin, josta se onkin saanut nimen "luonnonkortisoni" ja se auttaa kipuun. Kurkuman kurkumiini auttaa myös kivunhoitoon tuki- ja liikuntaelinsairauksissa, mm. nivelsairauksien hoidossa.

 

Kurkuma on antibakteerinen ja vahva antioksidantti, joka heikentää mm. erilaisten bakteerien, virusten ja hiivojen elinkykyä. Auttaa myös astman ja iho-ongelmien hoidossa. Tutkijat ovat osoittaneet, että kurkuminoidit voivat hillitä tehokkaasti tulehdusta, mikä puolustaa kurkuman käyttöä kansanlääkinnässä reumatismin, niveltulehduksen, ekseeman (ihottuman), astman, psoriasiksen ja muiden tulehdussairauksien hoitoon. 

 

Kurkuma toimii synergisesti inkiväärin kanssa, joka tehostaa kurkuman imeytymistä jopa 20-kertaisesti.